Arrass && Speemo

De 2 spellen die we jullie vandaag voorstellen zijn allebei afkomstig van Adlung Spiele.


Bij Arrass zie je al aan de speeldoos dat het hier eigenlijk over ara's gaat, vandaar de vreemde titel. Oftewel is mijn Duits erg zwak. De spelers zullen hier zo snel mogelijk moeten tellen hoeveel delen van de ara hetzelfde zijn van de 2 open kaarten die op tafel liggen. Als ze dat te weten zijn gekomen, moeten ze bliksemsnel de kaart met het juiste getal erop, op de tafel spelen. Snelheid is hier van groot belang. De snelste speler die de juiste kaart kan spelen, zal punten scoren, en laat het nu net de speler met de meeste punten zijn die de winnaar zal worden van dit spel.

Arrass beval ook nog varianten op de spelregels waarmee ook erg jonge spelers - vanaf 4 jaar - van dit spel kunnen genieten.

Een Duitstalig filmpje van Cliquenabend kan je hier bekijken :


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 4/6 jaar
Speelduur : 5 - 10 minuten

* * *

Speemo, het 2de spel, zal zeker in de smaak vallen bij keuken prinsessen en prinsen. De taak van de spelers bestaat er namelijk uit om zo snel mogelijk de nodige ingrediƫnten te vinden om 'lekkere gerechtjes' samen te stellen. Speemo is een memory spel waarbij wederom snelheid erg belangrijk isEnneh, de gasten zijn erg hongerig, dus waar wacht je nog op ? De speler die de meeste gerechten kan maken is de winnaar.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 10 - 15 minuten

Beiden spellen werden geschonken door Adlung Spiele en zijn vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts