Camel up kaartenspel

Toch al erg veel deelnemers aan de speldagen van Het Geel Pionneke hebben minstens al één keer Camel Up gespeeld. Sommigen waren er wild van, sommigen wat minder. Met de uitbreidingen van enkele maanden geleden waren de fans enthousiast. Deze keer stellen we jullie de kaart versie er van voor.


Net als bij het bordspel zullen de spelers ook moeten inzetten op de kamelen terwijl ze rondrennen op de racebaan. Elke speler weet wel iets over welke kamelen er kunnen bewegen, en hoe ze kunnen lopen als ze uiteindelijk ook bewegen. Maar de spelers weten nog steeds niet wanneer de kamelen gaan bewegen, dus ze zullen er gewoon moeten op gokken welke kameel of kamelen er voor de anderen gaan finishen.


5 kamelen rennen over een parcours. Ze proberen de race te winnen. Als ze andere kamelen tegenkomen, dan springen ze er bovenop en rijden ze mee, mocht die onderste nog niet bewogen hebben. De wedstrijd bestaat uit verschillende etappes. De spelers kunnen wedden op de winnaar en de nummer 3 van een etappe, en ook op de winnaar en de verliezer van de hele race. Natuurlijk kunnen ze zelf allerlei hulpmiddelen gebruiken om de race te manipuleren. Na afloop van iedere etappe verdien (of verlies) je geld met de weddenschappen.De speler met het meeste geld op het einde van de race is de winnaar.


Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Eggertspiele / Pegasus Spiele en is in juni het spel van de maand  bij het Geel Pionneke.
Camel Up Cards is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-6 
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts