Conflicting legends & Paimiahhh

Conflicting Legends kan je het beste omschrijven als het klassieke spel papier - steen - schaar, maar deze versie is episch en het lot van de wereld zal deze keer in jou handen liggen.


Jij ontwikkeld beschavingen en gaat land veroveren met alle grote mensen die gekend zijn in de geschiedenis. Jou naam zal in de geschiedenisboeken komen te staan als een bekend keizer, of misschien wel als een onderworpen sukkelaar ? Alles zal bepaald worden door het papier - steen - schaar principe dat vast wel iedereen kent.


De spelers mogen nieuwe gebieden veroveren met hun mankrachten, of hun gebieden laten ontwikkelen via cultuur of technologie. Daarvoor krijgen ze overwinningspunten. De speler die alle 6 de continenten verovert of de speler die 10 punten kan verzamelen is de winnaar van het spel. Een goede tip om te winnen is om het gebied van de tegenstanders aan te vallen en conflicten op te lossen via papier-steen-schaar principe. De speciale eigenschappen van de verschillende historische figuren zullen je zeker veel plezier opleveren.

Aantal spelers : 3 - 6
Speelduur : 30 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar


PiaMiahh is een spelletje waarbij je slagen moet halen, maar dan met een 'funky' twist. Je krijgt niet alleen punten als je een slag kunt halen, maar ook als je geen troef hebt kan je punten rapen, en je kan daar zelfs nog meer punten mee scoren dan met troefkaarten.


De genummerde kaarten gaan van 0 tot 8, en er zijn 5 verschillende kaartsoorten. Daartussen zitten nog enkele speciale kaarten . Je kan met dit kaartspel verschillende soorten van spellen spelen, en alle varianten zijn te omschrijven als licht strategisch dat een klassiek concept een moderne twist geeft.

Beide spellen werden geschonken door Homosapiens Lab en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 25 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts