Pow!

Bij Pow! gaan de spelers zowel superhelden als super schurken verzamelen gedurende het spel, en dat gaan ze doen aan de hand van dobbelstenen.


Tijdens een speelbeurt zal de actieve speler tot 3 maal toe met 5 dobbelstenen dobbelen, waarbij ze minstens 1 dobbelsteen telkens moeten bewaren. Zodra ze stoppen met dobbelen, kunnen ze een held of een schurk krijgen van de gezamenlijk gedeelde voorraad, toch tenminste als ze het juiste getal of symbolen van de overeenkomstige held/schurk hebben gedobbeld. Is dat het geval, mogen ze de tegel nemen en bovenop hun helden en schurken stapel leggen. De helden zijn positieve punten waard, de schurken negatieve punten.


Als een speler 3 tekstballonnen dobbelen van een zelfde kleur, mogen ze de bovenste tegel bij één van hun medespelers gaan stelen. Dobbelen ze 4 of 5 tekstballonnen, mogen ze zelfs op zoek gaan in de stapel van de medespelers naar de beste tegel om te stelen. Je mag niet zo maar op zoek gaan bij verschillende spelers, dus je zult een beetje moeten onthouden wie welke tegel heeft.
Als een speler niets kan nemen in zijn beurt, krijgen ze de tegel met de laagste score in de voorraad.
Eenmaal alle tegels verdeeld zijn, is het spel ten einde. Als er iemand meer helden dan schurken heeft, moeten ze helden wegdoen totdat de 2 stapels even groot zijn. De punten worden dan opgeteld en de hoogste score wint.

Een filmpje van bearded meeple review kan je hier zien :


Dit spel werd geschonken door Gigamic en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts