The cookie 2.0

Bij The Cookie 2.0 speel je als Alice in Absurdland of als dubbel agent die zijn slachtoffer moet opjagen en vermoorden, maar ook moet opletten dat hij zelf geen slachtoffer wordt van de andere speler.


Het spel zelf is niet zo gewelddadig als het laat uitschijnen, daar zullen de lieve karakters en vrolijke illustraties je wel doen aan herinneren. Deductie, bluffen, een beetje zottigheid zijn de ingrediƫnten van dit spel. Deze tweede versie bevat de basis spelregels voor 4 tot 6 spelers van de originele versie, maar het bevat ook een totaal nieuw reglement voor 2 tot 4 spelers. Een van de spel modi is 'The Big Hunt' waarbij de spelers moeten proberen uit te vissen wat de prijs is dat met op de kop van dat karakter heeft gezet. En dat doe je terwijl je zelf bezig bent met te overleven.


Elke ronde bestaat uit 3 delen. In het eerste deel moet je jou rol aankondigen, maar je mag daarbij liegen. Het is aan jou om te zeggen wat je wil, maar hou er rekening mee dat elke beslissing die je neemt nuttige informatie aan de andere spelers kan geven. Tijdens het tweede deel kan je proberen om het karakter van een vermoedelijk liegende speler te ontdekken. En tijdens het laatste deel mogen alle spelers het verborgen doelwit aanvallen. Daarna wordt deze bekend gemaakt en dan is ook de winnaar gekend. Niet alleen het verborgen doelwit kan je aanvallen, ook je medespelers zijn niet veilig. Bluffen en pokergezichten zijn dus van belang om als mogelijke winnaar uit de bus te komen.

Dit spel werd geschonken door Gaga Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

 Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts