Warbit: DICEJAR vs PSYCHOLON

Deze speltitel vraagt misschien wel om een verklaring. Warbit wil zeggen : 'war on the planet orbit'.  Je merkt meteen dat we in de ruimte vertoeven. We nemen even een kijkje naar dit 2 persoonsspel.


De spelers komen beurtelings aan zet. Elke speler heeft 8 ruimteschepen die je moet laten landen op de planeet die onder jou gezag staat. Beweeg je ruimteschepen naar de planeten die gecontroleerd worden door de tegenstander en tracht ze te veroveren. Jij zult namelijk dit spel winnen door alle 5 de planeten of de ene basisplaneet van de tegenstander te veroveren.Je hebt 2 mogelijke acties tijdens je speelbeurt : beweeg je ruimteschip naar een andere planeet, of activeer het verdedigingsschild van je ruimtetuig. Een ruimteschip kan zo ver bewegen als zijn groot getal aangeeft. Als je op een planeet stopt terwijl je nog bewegingspunten over hebt, mag je die gebruiken om je schild te activeren. Meerdere ruimtetuigen kunnen naar dezelfde planeet bewegen, maar het ruimteschip dat er eerst is, neemt de beste positie in de baan rond die planeet. Zodra de 2 spelers hun ruimteschip in dezelfde baan hebben, zal er een gevecht plaatsvinden, dat via dobbelstenen uitgevochten zal worden.


Het is nu aan jou om je ruimteschepen strategisch te manoeuvreren zodat ze een voordelige positie kunnen innemen. En vergeet niet tijdig je schild op te trekken, want dat kan je anders wel eens zuur opbreken. Het bouwen van een basis of een haven op een planeet kan je zeker ook verder helpen.

Een filmpje van BoardgamegeekTv kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts