Are you Chicken ? / Fan & Mallet / Who soiled the toilet ?

Allen rare titels voor spellen zal je denken. Niet echt als je weet dat ze allen van Japon Brand zijn.

Are you chicken ?Dit is een vrij eenvoudig spel met simpele regels. Elke speler neemt 1 kaart van de trekstapel en vormt een rij kaarten voor zich op tafel. Deze rij is de Chicken road. Vergelijk het totaal van de getallen op de kaarten met de andere spelers. De speler die de meeste aantal kaarten op rij heeft met een totaal die op de kaarten staat wint het rondje. Je kan dit spel meerdere rondjes spelen en de speler die als eerste 20 punten heeft wint het spel.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minutenFan & Mallet


Dit 2 persoonsspel speelt de ene speler als de god van rijkdom en de andere als god van de armen. Ze nemen het tegen mekaar op om de controle over een klein dorp te krijgen. Tijdens een speelbeurt plaatst elke speler één van zijn volgers op één van de gebouwen in het dorp. Elke god heeft 2 types van volgers : geestelijke objecten en kindergeesten. Elke volger heeft een sterkte, en eenmaal een gebouw 5 volgers heeft, wordt de totale sterkte van ieders god zijn volgers vergeleken. De sterkste volgers hun god mag het gebouw tot zich toe eigenen. De speler die als eerste 7 gebouwen heeft is de winnaar.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten


Who soiled the toilet ?


Dit is een deductiespel met verborgen identiteiten. De speeldoos lijkt wel op een toilet met zijn ronde vorm. Gelukkig zijn de engelstalige regels aanwezig. Iedereen krijgt bij de start van het spel een geheime identiteit. Oftewel ben je een propere persoon, oftewel ben je een vervuilende persoon.
Er worden 5 rondjes gespeeld. De vervuilers winnen het spel als het toilet 3 keer vervuild is geweest uit de 5 rondjes. In het andere geval winnen de propere personen. En denk eraan, handjes wassen na het spel van dit spel !


Aantal spelers : 5 - 8
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 30 minuten


Al deze spellen werden geschonken door Japon Brand en zijn nu te spelen bij Het Geel Pionneke.
 

Reacties

Populaire posts