Explorers of the Lost Valley

Het leven van een Engelse heer kan soms erg saai zijn, met al die privileges en dat comfort. Daarom heeft een groepje van oude vrienden besloten om hun villa's te verlaten en op avontuur te gaan in de donkere dieptes van een onbekend gebied in Afrika. Daar stuiten ze op levende dinosaurussen !Het avontuur brengt ook een kleine wedstrijd met zich mee. Door hun kennis en moderne wapens zijn ze in staat om een wedstrijdje 'om ter meeste dieren te vangen' om mee te nemen naar de dierentuin van London : London zoo. De verliezer moet zijn snor afscheren. Maw leuk spel als je dit met Raf kunt spelen.


Explorers of the Lost Valley is een kaartspel met een speelduur van ongeveer 20 minuten per spel. Er worden eerst 2 kaarten van de stapel getrokken, die een grote variëteit aan wetenschappelijk foutieve dinosaurussen laat zien. De spelers kiezen welke ze gaan bevechten, of er één van afleggen. Als je beslist om te gaan vechten, dobbel je met de dobbelsteen : als het resultaat gelijk of hoger is dan de moeilijkheid van de dinosaurus, mag je deze als prijs nemen. De minder sterke dinosaurussen geven minder punten dan de anderen.


Als je daar niet in lukt, verlies je enkele ontdekkingspunten. Verlies je al jou ontdekkingspunten, kan je verder spelen - waarmee je al je prijzen verliest - of kan je stoppen met spelen, en dan mag je alle dinosaurussen die je had verslagen, behouden. Aan u de keuze.
Als de laatste kaart getrokken werd, is het spel ten einde en wint de speler met de meeste punten.

Dit spel werd geschonken door Gen-X en is vanaf nu te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 15 - 25 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts