Fabled fruit

Lang geleden was er eens een fantastisch bos vol met lekker fruit. Deze fruitsoorten konden geplet en gemixed worden tot de meest lekkere sapjes ooit...


Jij leeft in dit bos en je bent op zoek naar de meest gewilde fruitsoorten. De vriendelijke medebewoners uit het bos - jou tegenstanders - zullen je op verschillende manieren helpen. Maar je bent hebberig en vooral dorstig. Wie zal dan als eerste zijn dorst kunnen stillen ?


Fabled Fruit heeft een unieke spelmechanisme. Je start het spel met een aantal kaarten open op de tafel, en dat zijn de mogelijke acties die je kan uitvoeren. Naarmate het spel verder vordert, komen er meer en meer nieuwe kaarten in het spel, waardoor je ook meer en meer nieuwe acties zult kunnen kiezen. Maar uiteindelijk zullen de oudere acties ook verdwijnen. In de handleiding staat dat als je stopt met spelen, de kaarten niet hoeft te sorteren. Je kan een volgend spel spelen en met de acties verder gaan waarbij je gebleven was.


Het doel van het spel is om fruitkaarten te verzamelen. Tijdens je beurt mag je van 1 kaart naar een andere kaart verhuizen.  Oftewel voer je de actie van die kaart uit, oftewel koop je de kaart waar je net op kwam. Zodra je een bepaald setje van kaarten verzameld hebt, kan je daarmee een actiekaart kopen. Staat een andere speler reeds op een kaart, zal je hem een fruitkaart moeten betalen. De speler die als eerste 3 kaarten gekocht heeft, is de winnaar. Persoonlijk vind ik dit een erg leuk spel, alhoewel de overwinningscondities niet logisch lijken. Ik zou dit spel pas stoppen als de eerste speler 10 kaarten gekocht heeft.


Dit spel werd geschonken door 2F spiele en is vanaf nu te spelen bij Het Geel Pionneke.
Fabelfruit is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts