Jolly & Roger

 Kapitein 'Red Beard', de niet zo populaire piratenkoning, is spoorloos na een ongelukkige ontmoeting met een zeemeermin. Alle piraten die een onstopbare honger naar macht hebben, hebben op dit moment gewacht om de macht en ook zijn troon over te nemen.


De roekeloze Julienne 'Jolly' Garcon en de excentrieke Jack 'Roger' Hummingbird zijn de enige die nog in de running zijn hiervoor. Via een 'double boarding' wedstrijd zal de winnaar gekozen worden tussen deze 2, en dus ook de nieuwe piratenkoning.

Jolly & Roger is een kaartspel voor 2 spelers die gebruik maakt van de gekende 'Ik split, jij kiest' mechanisme. Tijdens een speelbeurt trekt de speler 5 piratenkaarten en splits deze in 2 setjes. De andere speler kiest 1 van de setjes, en de speler die de kaarten gesplit heeft neemt de overschot.
Met hun piratenkaarten proberen de spelers aan boord te geraken van 4 handelsschepen door kaarten te spelen waarvan hun kleur overeenkomen met hun bemanningskleur, aan hun kant van de boot.
De speler die de meest krachtige bemanningsleden aan zijn kant weet uit te spelen, mag één van zijn kapiteinen op die boot zetten. Daarna mag deze speler zijn kaarten verder inzetten om goud van deze boot te stelen.


Na 8 rondjes is het spel ten einde. Elke kapitein op een boot op het einde van het spel krijgt deze boot als bonus. De speler met het meeste goud is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Abacus spiele en is vanaf nu te spelen bij Het Geel Pionneke.
Jolly & Roger is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts