Capital lux

Capital Lux is een spel waarbij je steeds zult balanceren op de rand van verschillende beslissingen. Ga je risico's nemen ? Ga je bluffen ? Of volg je jou strikt plan uit ? Zal je burgers spelen in je thuisstad voor punten, of geef je ze aan de hoofdstad om zo van hun speciale eigenschappen te kunnen profiteren ? Allemaal beslissingen die je kan nemen in dit leuk kaartspel dat vorm gegeven werd door de Amerikaanse tekenaar Kwanchai Moriya.Elke rond begint met de spelers die een hand van 5 of 6 karakterkaarten vormen. Tijdens jou beurt moet je een kaart spelen voor jouzelf  - uw thuisstad - of in het midden van de tafel - de hoofdstad.
Als je een kaart in de hoofdstad speelt, krijg je die kaart zijn speciale eigenschap. Elk karakter behoort tot één van de 4 beroepen, en hun specialiteiten bestaan uit :
* Handelaar : neem 1 goudstuk. Goudstukken kunnen op het einde van de ronde gebruikt worden om jou beperking te verminderen voor 1 van de 4 beroepen.
* Agent : trek een geheime kaart die gedekt op één van je 4 karakters komt te liggen in de hoofdstad. Deze kaart zal wijzigen aanbrengen.
* Schooljongen : trek een kaart van de stapel en neem deze op hand.
* Klerk : beweeg de kaart met de laagste waarde van eender welk beroep van de hoofdstad naar jou thuisstad.Op het einde van de ronde mag je voor elk beroep geen grotere totale waarde in je thuisstad hebben dan de huidige totale waarde in de hoofdstad. Als je daar over gaat voor één van de beroepen, verlies je al die kaarten in je thuisstad. Op het einde van de 3e ronde zijn alle karakters die in je thuisstad blijven liggen punten waard. Dat betekent dat voor elke kaart je het dilemma hebt of je deze nu gaat toevoegen aan je thuisstad - en die je punten oplevert - of dat je die gaat gebruiken voor hun speciale eigenschappen - en daardoor het risico loopt dat andere spelers meer punten gaan krijgen.


Dit spel werd geschonken door Aporta Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts