Caverna : Cave vs Cave

Ben je altijd al een fan geweest van het spel Caverna, dan hebben we goed nieuws voor jou. Caverna: Cave vs Cave is een nieuw spel van Mayfair, en het is een spel voor 2 personen, maar je kan het ook solo spelen.


Elke speler start het spel met enkel 2 dwergen en een kleine uitgraving langs de kant van een berg. Gedurende het spel, dat 8 rondes zal duren, zullen de spelers hun werkkrachten in aantal verdubbelen, zullen ze nieuwe plaatsen maken om te wonen, zullen ze nieuwe gebouwen oprichten inclusief kamers om in te leven, en graven ze naar de waardevolle metalen.


Bij de start krijgt elke speler een eigen speelbord dat afgedekt is met een willekeurig assortiment van gedekte gebouwen en kamer tegels. Sommige tegels liggen open en zijn beschikbaar om te kopen bij de start van het spel. 4 actie tegels liggen eveneens open. In het begin van elk van de 8 rondes zal er een nieuwe actie tegel bijkomen, en daarna zullen de spelers beurtelings acties uitvoeren. Het aantal acties zal tijdens het spel toenemen van 2 naar 4. Terwijl de spelers de bergen op hun speelbord verder uitgraven, worden er nieuwe gebouwen en kamers toegevoegd aan de stapel. Sommige kamers kunnen onmiddellijk gebruikt worden als ze worden gekocht, terwijl anderen een actie tegel nodig hebben. Na 8 rondes tellen de spelers hun punten op voor de gebouwen die ze gezet hebben en het goud dat ze verzameld hebben om te zien wie de winnaar van de 2 is.


Dit spel werd geschonken door Mayfair en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-2
Leeftijd : vanaf 10
Speelduur : 20 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts