Colony

Colony, het kon een spel zijn die zijn oorsprong in de barmhartige stad Geel vond, maar dat is het niet. In Colony zal elke speler gebouwen oprichten en verbeteren, terwijl ze hun grondstoffen beheren om hun prille kolonie te laten groeien.


De dobbelstenen in het spel worden gebruikt als grondstoffen, waarbij elke kant van de dobbelsteen, of elk getal een verschillende grondstof voorstelt. Sommige grondstoffen zijn stabiel en zijn dus veilig om tussen 2 beurten op te slaan, terwijl andere grondstoffen onmiddellijk moeten gebruikt worden.
Gebouwen geven je nieuwe mogelijkheden, zoals een hogere productie, mogelijkheid tot manipulatie van grondstoffen en bijkomstige overwinningspunten. Door de dobbelstenen als grondstof te gebruiken, ontstaat er een dynamisch steeds veranderend grondstof-management-mini-spel, en ondertussen werken de spelers om overwinningspunten te verdienen door gebouwen toe te voegen aan hun speelbord.


Colony bevat 28 verschillende gebouwen kaarten, waarvan er slechts 7 in elke spel gebruikt gaan worden. Dan zijn daar ook nog de vaste gebouwen die altijd gebruikt worden.

Een filmpje van Tom Vasel kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Bezier Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Colony is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 45-60 minuten

Reacties

Populaire posts