Dragons / More bloody nights

Dragons is de eerste van de 2 nieuwe GDM spellen die we aan jullie willen voorstellen. Eigenlijk is dit stpel een nieuwe versie van het spel Papillions. Dat is een kaartspel waarbij elke speler een geheim objectief heeft : je moet 4 draken van een bepaalde kleur of van een bepaald type op een rij krijgen.
De spelers spelen beurtelings een kaart op de tafel, om zo hun geheime doelstelling te bereiken of om een kaart die er reeds lag te bewegen naar een andere plaats. De spelers hebben ook  2 tokens die slechts éénmaal gebruikt kunnen worden. Eén token zal een reeds geplaatste kaart van het spel verwijderen, de andere zal een reeds geplaatste kaart fixeren zodat die nooit nog kan bewegen de rest van het spel. Er is een versie voor 2 spelers, en een coöperatieve versie voor 4 spelers die dan per 2 samenwerken.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minutenMore Bloody Nights is een apart te spelen spel, maar ook een uitbreiding voor het spel Noches de Sangre - oftwel Bloody Nights. De review van dat spel kan je hier nalezen.


Deze uitbreiding is een semi coöperatief kaartspel waarbij de spelers een aanval van vampieren moeten overleven gedurende 30 nachten. Elke beurt kan een speler voorwerpen oprapen om sterker te worden, kunnen ze overlevenden oppikken om hun team te versterken, kunnen ze voedsel zoeken om de mensen eten te geven, en ze kunnen zelfs in nieuwe gebouwen op zoek gaan naar nieuwe avonturen. Maar let goed op je zaken, want deze wereld zit vol met dieven. Met deze nieuwe uitbreiding zullen enkele spelers ook vampier worden.


Nadat de spelers aan de beurt zijn geweest, zullen de vampieren de groep aanvallen. Je zult een dobbelsteen moeten werpen om ze zoveel mogelijk schade toe te brengen. Als je dat niet lukt, zal je de gevolgen moeten dragen. En overleven totdat de zon opkomt is niet genoeg. De persoon die de meeste mensen kan redden is de winnaar.

Aantal spelers : 1-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20-40 minutenDeze spellen werden geschonken door GDM Games en zijn vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.Reacties

Populaire posts