Noxford

Wees allen welgekomen in Noxford, een tijdloze stad die al eeuwig onder constructie is en leeft op het ritme van de werkinstrumenten die daarvoor gebruikt worden.


Elke speler is de leider van een criminaliteitssyndicaat en wordt gesteund door de luitenants en handlangers, met allemaal maar één doel : de meest invloedrijke persoon te worden in de rijkste districten van de stad. Steampunk liefhebbers zullen hun vingers en duimen aflikken, want dit spel is rijkelijk overgoten met dit thema. In Noxford krijg je de kans om de controle te nemen over een Victoriaanse stad die uit kaarten gemaakt is.


Beurtelings zullen de spelers oftewel kaarten in het spel brengen waardoor hun invloed van hun syndicaat zal verhogen, of brengen ze neutrale kaarten in het spel die de rijke districten voorstellen - of in dit geval ook wel de overwinningspunten. Er kunnen ook barakken geplaatst worden die dan de syndicaat invloeden rondom dat gebied teniet doen. De kaarten moeten zo geplaatst worden dat ze minsten 2 andere kaarten raken en minstens 2 kanten moeten de andere kaarten raken.

Het spel is ten einde als een speler zijn laatste syndicaat kaart speelt. De neutrale districten komen dan in de handen van de speler die er meer syndicaat kaarten dan zijn tegenstanders heeft. Neutrale districten geven je 1 punt per symbool en een 2 punten bonus als dat district het favoriete veld van die speler zijn syndicaat bevat.


Dit spel werd geschonken door Capsicum Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts