Race to riches / Magic Circle

Volgende 2 spellen zijn van onze Aziatische vrienden afkomstig. Het eerste heeft de naam 'Race to riches' en ziet er wel erg speciaal uit. Het spel bestaat namelijk uit een gouden pot.
Het is een party spelletje waarbij bieden en geluk de 2 belangrijkste factoren zijn. De regels zijn erg eenvoudig aan te leren. In een ronde doe je de volgende zaken :
1. Bieden om de bankier te worden.
2. De bankier betaald aan de pot, en kiest een wedstrijd kaart en krijgt 6 punt kaarten
3. Alle spelers behalve de bankier plaatsen een grote of kleine gokkaart
4. Alle spelers behalve de bankier raden hoeveel punten de bankier heeft
5. Laat de puntkaarten zien en verdeel de pot met geld tussen die spelers die juist gokten.
6. De bankier zet een beeldje een stapje verder
7. Einde van de ronde


Wedstrijdkaarten zijn 80 dollar waard voor de eerste plaats, 60 dollar voor de 2e, 30 dollar voor de 3e plaats. Elke speler maakt op het einde van het spel de som van alle wedstrijdkaarten en muntstukken, en de speler met de grootste som is de winnaar.

Aantal spelers : 4 - 7
Speelduur : 30 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar


Het 2e spel dat we bekijken is Magic Circle. Dit spel gaat over patronen herkennen en opbouwen. De spelers zijn studenten aan de school van magie en tovenarij, die het tegen mekaar opnemen om zo nieuwe magie te leren. Elke speler zal 3 verschillende magische cirkels vervoegen, en zal het aantal keren bepalen dat het pad converteert binnen de tijdslimiet, om zo snel het magisch element te veranderen naar de juiste magische cirkel. Klinkt ingewikkeld, maar het komt er op aan om snelle reflexen te hebben.


Het aantal keer dat een pad converteert zal bepaald worden door kaarten. Daarom moeten de spelers zich ervan bewust zijn dat er al dan niet geschikte kaarten zijn om te gebruiken. Te snel en foutief reageren zullen je duur te staan komen.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten
Deze 2 spellen werden geschonken door Swanpanasia en zijn vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts