Take it Easy – The Daffodil Edition

Take it easy zag het levenslicht al in 1983. Vorig jaar in Essen mochten we deze speciale editie ontvangen waarvan er maar 1000 exemplaren van gemaakt zijn.


Take it easy is uniek in zijn soort. Je kan het beschouwen als een solitair spel, maar eigenlijk is het een spel voor meerdere spelers. Elke speler heeft zijn eigen hexagonaal gevormd speelbord met daarop plaats voor 19 tegels die ook hexagonaal van vorm zijn. En als je voldoende exemplaren hebt, is er geen beperking op het aantal spelers.  Eén persoon trekt een willekeurige tegel en laat de andere spelers weten welke soort tegel dit was.


Er zijn 3 soorten tegels met getallen van 1 tot 9. Dus de tegels met 1-2-3 is een soort van tegel, die van 4-5-6 en die van 7-8-9. Elke speler neemt dan een tegel van de juiste stapel, en puzzelt deze aan op het eigen speelbord. Dit zal men blijven herhalen totdat de spelborden vol liggen.
De bedoeling is om  aaneensluitende lijnen te vormen op het spelbord van hetzelfde getal. Je scoort punten door het getal op de tegel te vermenigvuldigen met het aantal tegels dat deze lijn lang is. Een volledige kolom met 3 keer een 9-lijn is dus 27 punten waard.


Als je de standaard Take it Easy speelt zal je dus proberen om meer punten te scoren dan je tegenstanders door ononderbroken lijnen op jou spelbord te bouwen. Met deze nieuwe Daffodil Editie zal je een hele nieuwe uitdaging ontdekken door de standaard spelborden om te draaien naar de Daffodil editie kant.

Dit spel werd geschonken door Burley Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-8
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts