Twist of fate

Gebaseerd op het boek 'Oliver Twist' van Charles Dickens, speelt dit spel zich af tijdens het begin van de Industriële Revolutie van de 19e eeuw. Een wrede plaats om te leven als je niet veel geld hebt. Enkel geluk of geld kunnen er voor zorgen dat je gespaard blijft van de steeds aanwezige misdaad.


Jou doel is een veilig onderkomen te vinden voor Oliver Twist. De speler die het lot van Oliver Twist het beste en meest efficiënt kan beheren/aansturen door verstandig te spelen, door geluk en door geld te verzamelen, zal waarschijnlijk de winnaar van dit spel worden. Elke speler start met 6 handkaarten die bestaan uit deze personages : - The Artful Dodger, Nancy, Mr. Brownlow, Bill Sikes, Charley Bates en Fagin.


Deze kaarten zijn dubbelzijdig en hebben 'geven' en 'nemen' secties. Als je een andere speler een kaart geeft, zal die speler of hetgene daarop beschreven staat verliezen of bij krijgen. Langs de andere kant van de kaarten staat wat de speler die de kaart speelt zal winnen of verliezen. Zodra een speler 4 keer geluk of 4 geldstukken heeft, mogen ze hun sanctuary token naar een volgend niveau brengen. De speler die als eerst zijn token naar Mr. Brownlow's huis kan brengen is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts