Diet & friends

Onze Japanse vrienden hebben weer een spel waarvan het thema niet snel in spellenwereld terug te vinden is : diëten en vrienden ...


In de stad worden we allemaal aangetrokken tot lekker eten. Jij houdt ervan om uit te gaan met je vrienden, rond te slenteren en lekkere dingen te gaan eten. Maar deze keer heb je misschien wel wat overdreven. Je voelt je een beetje te dik de laatste tijd. Eén van je vrienden roept : 'laten we allen deelnemen aan een dieet wedstrijd'. De speler die het meeste gewicht kan verliezen, is de winnaar.

In dit spel zal je moeten opletten wat je gaat eten terwijl je door de straten aan het wandelen bent en samen gaat eten. Als je het gevoel hebt dat een hapje te veel calorieën bevat, probeer het dan door te geven aan een vriend. Probeer dus als eerst om je doel te bereiken : afvallen. De spelers verzamelen eet kaarten, en ze proberen de kaarten met het minste vet gehalte te houden, en de ongezonde dingen geven ze verder aan hun spelgenoten. De speler die als eerste zonder kaarten zit scoort 0 strafpunten, terwijl de rest dan al hun calorieën optellen die ze nog vast hebben en als strafpunten krijgen.

Aantal spelers : 3 - 8
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 15 - 30 minuten

Dit spel werd geschonken door Bouken en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts