Dragons & chickens

Dragons & Chickens is een spel waarbij je zowel fysisch als visueel over erg snelle reflexen moet beschikken om de schatten te verzamelen, en om je van de verschrikkelijk draak te verstoppen, en om kippen te vangen ... en af en toe iets van je tegenstanders te pikken.


De spelers laten tegelijkertijd een kaart van hun stapel zien. Deze kaarten bevatten icoontjes die de verschillende schatten voorstellen. De speler die als eerste te weten komt van welk icoontje er de meeste open op tafel liggen, roept dit luidop. Is die speler juist, mag die speler alle open kaarten oprapen. Als er meer dan 1 icoontje het vaakst voorkomt, dan krijgt de speler die als eerst de kist vast pakt de kaarten hebben.


Af en toe zitten er draken verborgen op de kaarten. Zodra er zo 1 open komt te liggen, moeten de spelers hun hand boven een schild houden. De speler die daarmee als laatste is, moet al zijn kaarten die hij al gewonnen heeft afgeven. Maar daartegen kan je jezelf beschermen met behulp van de kippen kaarten, want draken lusten wel eens een kippetje. Op het einde van het spel wint de speler met de meeste kaarten.


Dit spel werd geschonken door Devir Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts