Grifters

Grifters is een hand-building spel met al het leuke van een deck-building spel, maar dan zonder de stapel kaarten. Het spel speelt zich af in het Dystopian Universe, waarbij de spelers de rol van machtige criminele bazen op zich nemen. De spelers bouwen hun criminele organisaties door nieuwe leden aan te werven met gespecialiseerde kennis en hun team aan te sturen.


Al jou specialisten zijn in het spel of op jou hand, klaar om gebruikt te worden. Deze unieke manier van opbouw vanuit je hand geeft je de totale controle over de strategie die je gaat gebruiken. De bedoeling is om zoveel mogelijk geld te stelen als je kan van de corrupte regering, coöperaties en je tegenstanders. Elke speler start het spel met op hand 6 specialist kaarten die elk hun eigen ding doen. Met dit team van 6 specialisten huur je meer criminelen, volbreng je taken, en steel je geld.


Elke specialist heeft zijn eigen 'specialiteit'. Je kan een specialist spelen om hun eigenschap te gebruiken, of je kan een team van specialisten spelen om hun gezamenlijke eigenschappen te gebruiken en zo een job tot een goed einde te brengen. En omdat de kaarten in je stapel altijd tot je beschikking zijn, beslis jij volledig welke tactiek je gaat gebruiken. Er zit een soort van 'cooldown' systeem in het spelmechanisme : als je al een specialist gespeeld had in de eerste ronde, schuiven die kaarten naar nacht 2 en duwen deze kaarten andere kaarten terug 'vrij'.


Het spel is ten einde als al het geld dat te stelen is, gestolen is, en als er geen taken meer te vervolledigen zijn, of als er geen specialisten meer in te huren zijn. De rijkste speler is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Indie Boards & Cards en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Grifters is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts