Japon Brand : Ore city / Timebomb II / Workshop Tonttu

Ore CityIn een andere wereld stijgen de prijzen voor grond zodanig hard dat vastgoed aankopen niet meer mogelijk is voor een normaal iemand. In het midden van een bouw 'boom' zijn er vele bouwheren die het moeilijk hebben om te overleven. In dit kaartspel Ore no Machi (de stad van mezelf) zijn de spelers bouwheren die hun eigen steden designen en bouwen. Het doel is punten scoren door verschillende publieke projecten te bouwen. Maar om dit te kunnen doen zullen ze geld moeten verdien door commerciële en industriële gebouwen te zetten.


Je mag maar één type van gebouwen zetten. Als je een ander type van gebouw wil zetten, zal je de boeken moeten dicht doen en de opbrengsten van die gebouwen mogen incasseren. Dan pas kan je jou bouwzone leeg maken om met nieuwe te beginnen. Je mag de bouwplaatsen van je buren ook gebruiken, maar dan deel je ook wel de opbrengsten als de boeken gesloten worden.

Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten


Timebomb II


Timebomb 2 ? Heb ik dan Timebomb 1 gemist ? Niet echt, want daarover was helemaal geen informatie terug te vinden. Net als deze Timebomb II : geen (Nederlanse) info terug te vinden. En aangezien mijn Japans niet mijn beste taal is, laat ik de uitleg over aan Eric Martin die daar een mooi Engelstalig filmpje van gemaakt heeft :


Aantal spelers : 4-6
Leeftijd : ?
Speelduur : ?


Workshop TonttuBij dit spel speel je als een tonttu (een elfje) die in een winkel werkt waar cadeautjes worden gemaakt. Volgens mij moet deze winkel zich toch ergens in het hoge noorden bevinden. Je kiest uit het materiaal dat in de winkel beschikbaar is om cadeautjes te maken voor kinderen. Maar opgelet, als er iemand sneller een cadeautje maakt dan jou, krijgt deze persoon de punten, dus zorg dat je eerst bent.


Elke ronde krijgt iedereen 5 materiaal kaarten op hand. Daarna kiest iedereen tegelijkertijd 1 kaart om te houden en geeft 1 kaart door naar de rechter speler en 3 kaarten naar de linker speler. In je hand heb je nu de kaarten met materialen om je cadeau te maken, hopelijk toch. Blijf dit principe herhalen totdat iemand een cadeau kan maken.

Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 9 jaar
Speelduur : 20 minuten

 

Deze 3 spellen werden geschonken door Japon Brand en zijn vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts