Morpheus


Na vele 1000-den jaren verlaat Hypnos zijn troon. Hij is nu eigendom van Morpheus, de rechterhand van Hypnos en tevens zijn zoon. Morpheus zal er moeten voor zorgen dat de dromen uit Oniria vertrekken richting Aarde en de sterfelijke zielen op de wereld, en dat tegen hetzelfde tempo als voorheen.
De sterfelijken hebben namelijk dromen nodig om te kunnen denken, herinneren en om hun verbeelding te stimuleren. Oniria heeft dan weer slapende mensen nodig om te kunnen bestaan, want zonder dromers heeft Oniria geen kracht. Maar Morpheus kan niet regeren over het koninkrijk van de dromen én dromen creëren én ze versturen. Daarom heeft hij assistentie nodig. Morpheus maakt er een wedstrijd van : dreamweavers hebben 3 maanden om de meeste dromen te 'weven' met de meest krachtige energie. De beste wever zal Morpheus zijn rechterhand mogen worden, en daarmee ook de 2de machtigste wezen in Oniria.


De spelers gaan dus dromen maken. In het begin van elke beurt dobbelt de actieve speler met dobbelstenen. Daarna kiezen de spelers een dobbelsteen en overeenkomstig met het getal krijgen ze verschillende geschenken. Deze hebben allen een bepaalde geur. Daarna kunnen de spelers op bepaalde plaatsen deze geur toekennen aan dromen en ze volledig maken. Bij de geschenken horen ook Chronite, een zeldzaam mineraal dat in staat is om tijd te buigen, en dat gebruikt wordt als geldeenheid. Een geschenk kan ook een Onirite zijn, een toestel dat de structuur van Oniria kan veranderen, waardoor de spelers extra acties kunnen uitvoeren. De spelers zullen doorheen het land van Oniria reizen gedurende 3 maanden, wat overeenkomt met 21 beurten. Het spelbord is willekeurig in mekaar gezet en de dreamweavers maken over het spelbord een volledig rondje van locatie tot locatie. De speler die de meeste krachtige dromen kan maken en de meeste punten weet bijeen te sprokkelen, is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Tailor Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts