Nefarious

Jou wapen met dodelijk straal had perfect geweest om ongedierte uit te roeien, jou vulkaan activator was ideaal om de aardopwarming aan te pakken, maar die idioten in het instituut wilden maar niet luisteren. Ze noemden je zelfs gek. Maar hier laat je het niet bij. Door een TV zender over te nemen wou je je boodschap aan heel de wereld meegeven, maar plots werd jou uitzending onderbroken door een uitzending van een andere persoon, en die werd dan ook weer onderbroken .... competitie !


Nefarios is een spel dat snel te spelen is waarbij de spelers om ter snelste uitvinden bouwen zoals een verlammingsstraal, onzichtbaarheidstoestel, een robot huisdier enz ... voordat de tegenstanders dat doen. Maar liefst 18 verschillende artiesten werkten mee aan het ontwerpen van de kaarten in dit spel.
Het spel speel je over verschillende rondes. In elke ronde speler de spelers tegelijkertijd door een actie te kiezen en die samen bekend te maken. Met die actie kan je jou werkmannen toekennen aan een bepaald gebied, om onder andere geld te krijgen, of een blauwdruk voor een uitvinding te krijgen, of om een uitvinding te bouwen als je genoeg geld hebt. De speler die als eerste 20 of meer punten aan uitvindingen heeft gebouwd, EN meer punten dan de rest heeft, is de winnaar.
O ja, in het begin van het spel worden er 2 twist kaarten getrokken die het spel weer telkens anders maken.


Dit spel werd geschonken door Magellan en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts