Spaghetti

Normaal hadden we op de spellendag van september jullie een lekkere spaghetti willen serveren, aangezien ons spel van de maand deze Spaghetti van Granna is. Echter het Thai festival georganiseerd door de achterburen heeft daar anders over beslist. Maar tellen noedels niet mee als spaghetti dan ?


Spaghetti is een behendigheidsspel waarbij de spelers trachten om zoveel mogelijk waardevolle spaghetti slierten uit het bord pasta te trekken. Er zijn 27 slierten op het bord die verschillen in kleur, lengte en punten. En natuurlijke kleur, daar zijn er 10 van zijn 1 punt waard. Dan zijn er nog 8 tomaten (2 punten), 6 spinazie (3 punten) en 3 sepia (4 punten).


De speler krijgt slechts 20 seconden om de beste slierten te verzamelen, maar je zal dat met een enige voorzichtigheid moeten doen. Je mag slechts één hand gebruiken en je mag maar 1 sliert aanraken op eender welk moment. Als er iets op de tafel valt, is je beurt onmiddellijk voorbij.  Als door het trekken aan een sliert een vleesballetje van het bord rolt, mag de speler de sliert lossen en proberen de gehaktbal te vangen. Op het moment dat je die bal vangt, mag de speler en de gehaktbal geen enkele sliert op het bord aanraken. Balletjes brengen je ook nog 1 punt op tegen het einde van het spel.


Het spel is ten einde als het bord leeg is. Dit wil dus zeggen geen pasta of gehaktballen meer. Je kan dit spel moeilijker maken door de 2 varianten te spelen : Spaghetti Difficili en Spaghetti Superiori.
Bij de eerst variant zijn er 4 gehaktballen en een kleiner bord. Bij de 2e variant scoren de spelers door Italiaanse recepten te maken.

Dit spel werd geschonken door Granna en is het spel van de maand september bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts