Favelas

Rio de Janeiro of kortweg Rio een welbekende stad in Brazilië.  Rio is voor iedereen gekend voor het uitbundig gevierde carnaval, voor de mooie stranden zoals Copacabana en voor het reusachtige Christusbeeld op de suikerbroodberg.  Maar de stad heeft in heel zijn agglomeratie meer dan twaalf  miljoen inwoners.  En die moeten gehuisvest worden.  Deze huizen vinden we terug in de Favelas.


Favelas zijn gestapelde en steeds evoluerende wijken.  Deze wijken zijn de thuisbasis van  mensen die veel baat hebben bij de infusie van geld, modernisering en schoonheid.  In dit een tegelspel ben jij gekozen om de favela's van Rio de Janeiro te verfraaien!

Maar let op, de raad die de financiering goedkeurt is wispelturig en brengt constant aantekeningen aan.  Deze wijzigen bepalen de waarde van de kleuren.  En iedereen wil een huis in een kleur met de hoogste waarde.
Dit snel bewegende tegelspel, gespeeld over drie rondes, zorgt ervoor dat mensen blijven letten op  hun tegenstanders.  Wees vooral aandachtig welke kleuren devalueren en welke niet.

 
Dit spel werd geschonken door Wizk!ds en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Meer foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.

Aantal spelers :2 - 4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts