Heaven & Ale

Bier brouwen daar draait het om.  Dat moeten wij als belgen zeker kunnen. België staat o.a. bekend om zijn trappistenbier, gemaakt in een abdij. De naam trappist mag je enkel gebruiken als je aan volgende voorwaarde voldoet:
  1. Het product moet binnen de muren of in de nabijheid van de abdij worden geproduceerd.
  2. Het product moet door of onder toezicht van de kloostergemeenschap worden geproduceerd en de exploitatie moet ondergeschikt zijn aan het klooster.
  3. De opbrengsten moeten worden gebruikt voor het levensonderhoud van de monniken en voor het onderhoud van het klooster. Wat overblijft, moet aan sociale werken worden besteed.
Het spel Heaven en Ale is dus zeker iets voor ons, bierbrouwen in een klooster.  Schenk u snel een biertje in en dan kan het spel beginnen.


Je hebt de opdracht gekregen om een ​​oud klooster en zijn brouwerij te leiden. Nu is het aan jou om  het beste bier te brouwen. Bier brouwen begint met een vruchtbare tuin voor het aanplanten van hop en het juiste aantal monniken die je kunnen helpen oogsten.  Verlies je brouwmeester niet uit het oog, hij is er klaar voor en wil je bier verfijnen.


In Heaven & Ale moet je strijden tegen de harde concurrentie van je medespelers. Een goede balans  tussen het upgraden van de kloostertuin en het oogsten van de  nodige middelen om je bier te brouwen is essentieel. Alleen degenen die het hoofd koel houden, kunnen de race winnen en het beste bier produceren! Schol!

Dit spel werd geschonken door  Eggertspiele en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Meer foto's van dit spel kan je weldra op onze fotoblog vinden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts