Pit Crew

Een race wordt tegenwoordig niet alleen door de piloot gewonnen maar door het ganse team. "Pit Crew" illustreert dit door volop te focussen op de mecaniciens die zich meermaals per race uit de naad werken om banden te wisselen, bij te tanken en de motor bij te regelen, en dat tegen de scherpst mogelijke tijd.
Het spel wordt door 2 tot 3 teams gespeeld van max 3 personen elk. Door het simultaan aanleggen van welbepaalde kaartcombinaties aan de wagenonderdelen kunnen deze verbeterd worden, en zodra het team beslist dat de wagen voldoende getuned is kan die vrijgegeven worden. 


Een speler van het team neemt dan een dobbelsteen en voor elke zes die gegooid wordt schuift de wagen een plaats op op het circuit. Wanneer het laatste team kaar is stopt het dobbelen en worden de wagens geĆ«valueerd. Voor perfect afgehandelde onderdelen krijg je een bonus, voor elke fout een strafpunt en dat in de vorm van een extra verplaatsing voor jouw team of de anderen. Dit proces herhaalt zich 3 beurten, en het team wiens wagen dan op kop ligt wint de race. 


Het zal wel duidelijk zijn dat er geen beurtrol is en dat het er soms turbulent aan toe zal gaan tijdens een pit stop. "Pit Crew" is hierdoor een flitsend kaartspel dat vooral in teamverband zeer gesmaakt zal worden.

Dit spel werd geschonken door Stronghold Games en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pioneeke. Aantal spelers : 2-9 (max 3 teams)
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts