The Cousin's War

Familieruzies : zelfs  in de beste families komt dit wel eens voor.  De oorzaak hiervan is meestal een kleine futiliteit.  Vaak is een familieruzie beperkt tot wat gekibbel en jaren niet meer met elkaar praten.  In Engeland, meer bepaald in de 15de eeuw is zo een familieruzie lichtjes uit de hand gelopen. House of York en House of Lancaster, beide takken van de koninklijke familie, hebben decennia lang gevochten.  In The Cousin's War vertegenwoordig jij één van deze families en je probeert Engeland onder controle te krijgen.


Dit spel wordt gespeeld over een maximum van vijf ronden, waarbij elke ronde tussen vijf en tien jaar van het conflict vertegenwoordigt. Elke ronde strijdt je om meer invloed in Engeland te krijgen.

In elke ronde bepalen de spelers waar het huidige slagveld zal zijn, welke actiekaarten men wil spelen om de troepen naar het slagveld te sturen, en is er een gevecht.  Spelers lossen het gevecht op door in bluf en tegen-bluf te spelen, met behulp van drie dobbelstenen.  Dit totdat slechts één speler troepen op het veld heeft. Het winnen van de strijd helpt om de invloed van je huis op het bord te consolideren.

Je wint "The Cousin's ​​'War" door alle regio's van Engeland te domineren of door aan het einde van de vijfde ronde de meeste regio's te besturen. En als kers op de taart zijn er twee extra promo-kaarten opgenomen.


Dit spel werd geschonken door Surprised Stare Games Ltd en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Meer foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.

Aantal spelers :2
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts