Aura

Als je de doos bekijkt zou je niet zeggen dat dit spel een kaartspel is.  Maar Aura is niet zomaar een kaartspel.  Het is een modern strategisch blufspel.
Het doel van het spel is om aan het einde van het spel de meeste kaarten in je deck te hebben.

Tijdens het spel zullen de spellers afwisselend een aanval inzetten.  De actieve speler kan aanvallen en de andere spelers zullen verdedigen.

Om een ​​aanval te spelen, leg je 2 tot 5 kaarten uit je hand gedekt op de tafel. De kaarten moeten allemaal dezelfde kleur hebben, of allemaal verschillende kleuren. Dit laatste is een Aura-aanval.   Het leuke is dat de kleur van de kaarten zowel aan de voorkant als op de achterkant zichtbaar is.  De waarde zelf staat enkel aan de voorkant.
Bij een aanval zie je onmiddellijk welke kleur gespeeld wordt, maar je weet niet met welke waarde.

De andere spelers kunnen dan proberen de aanval te blokkeren. Elke verdediger speelt onafhankelijk van de anderen. Plaats een kaart voor elk van de kaarten van de actieve speler die je wilt blokkeren - je mag maximaal één blok per aanvalskaart spelen, of helemaal geen kaart. Verdedigers hebben geen kleurbeperkingen op wat ze kunnen spelen.

Als iedereen klaar is met het spelen van kaarten, worden alle kaarten onthuld. Om een ​​aanval te blokkeren, moet je een hogere waarde van dezelfde kleur hebben of een waarde van de troefkleur. Win door de meeste kaarten over te houden aan het einde van het spel.


Aura lijkt in het begin vrij eenvoudig, maar het heeft diepte en het is erg leuk.

Dit spel werd geschonken door Breaking Games en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.

Aantal spelers : 2 -4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts