Rat Trap


‘Als ratten in de val komen zitten’.  Dit spreekwoord geldt niet voor de bende criminele ratten die opduiken in dit kaartspel.
In Rat Trap vormen spelers een ‘rat-pack’ van inbrekers die samenwerken om te proberen zoveel mogelijk kaas te scoren terwijl ze zowel valstrikken als aanvallen van katten vermijden. Maar kun je echt je partners in crime vertrouwen?
Tijdens het opzetten van het spel, worden stapels kaarten met de beeldzijde naar beneden op de tafel gelegd.
Deze stapels representeren locaties die de ratten proberen te doorzoeken. Echter dienen ze wel op hun hoede te zijn om de vallen te vermijden die tussen de kaarten zijn verborgen.
Als je aan de beurt bent, dien je twee dobbelstenen te rollen. De dobbelstenen vertegenwoordigen de acties die beschikbaar zijn voor deze beurt: kaarten trekken, kaarten stelen, de kat sturen om de concurrentie te elimineren, jezelf genezen, enz. Helaas mag je de dobbelsteen niet gebruiken die je rolt! Je moet een of twee partners kiezen aan wie je de dobbelstenen gaat geven. Ze beslissen welke actie ze voor zichzelf houden en welke actie ze aan jou geven, dus kies zorgvuldig je partners!
Dit spel is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3-5
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 25 minuten

Foto's van dit spel zijn te vinden op onze fotoblog

Dit spel is geschonken door Tiki Editions

Reacties

Populaire posts