13 Ghosts


Fans van Harry Potter zijn bekend met het fenomeen 'huisgeesten'. Geen Haast-onthoofde-Henk of Bloederige Baron in dit spel, maar wel 13 verschillende geestige creaturen die proberen verborgen te blijven in de crypten van vervloekte huizen.


Elke speler krijgt een crypte in zijn/haar bezit, waar een aantal huisgeesten vechten om de heerschappij. De dertien verschillende geesten (kaarten genummerd van 1-13) hebben elk een speciale eigenschap. Elke speler krijgt een aantal geestkaarten op hand, en probeert hiermee uit te vissen welke geesten huizen in de crypten van de medespelers.

Een handkaart kan zowel gedekt als 'open' gespeeld worden; indien je de speciale eigenschap niet wenst te gebruiken, mag je een gokje wagen naar welke geest er verstopt zit bij je medespeler.
Minder giswerk indien je een 'open' handkaart speelt. Hierbij kan de speciale eigenschap van je huisgeest je op weg helpen om de geesten te ontfutselen.


Gok je juist of kan je door het uitspelen van je speciale eigenschappen achterhalen welke geesten je tegenstander verbergt ? Dan zijn deze huisgeesten 'ontdekt' en moeten ze hun schuilplaats, én het spel, verlaten. De speler die erin slaagt zijn/haar geesten het langst verborgen te houden wint het spel.

Dit spel werd geschonken door Artipia games en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Meer foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 - 20 minutenReacties

Populaire posts