Saboteur het duel

De klassieker 'Saboteur' moeten we niet meer voorstellen. Menig Geel Pionneke-bezoeker groef zich immers al een tunnel door de goudmijn, al dan niet gesaboteerd door zijn/haar medekabouters. Het basisspel vereiste echter steeds minstens 3 schattenjagers. Ga je liever een één-tegen-één gevecht aan dan is Saboteur: Het Duel (1 tot 2 spelers) iets voor jou.


De gameplay van het basisspel is grotendeels behouden: ook hier worden er tunnels gegraven op zoek naar het goud, al ligt dat in dit spel niet enkel op het einde, maar ook onderweg voor het rapen. Met behulp van nieuwe tunnelkaarten (bv. de dubbele bocht) en uitgebreidere actiekaarten probeer je het meeste goud te veroveren en je tegenstrever een hak te zetten. Zo is het mogelijk om gangen af te sluiten met gekleurde deuren, die enkel één kabouter toegang verleent. Gebruik deze verstandig en het goud ligt voor het rapen, terwijl de andere machteloos voor de deur moet blijven staan. Gelukkig zijn er ook -uiteraard gegeerde- sleutelkaarten om de achtervolging in te zetten.


In de 1-persoonsversie probeer je in je eentje een gangenstelsel op te bouwen, zonder dat een medespeler de boel saboteert. Dat klinkt gemakkelijk(er), maar dat is het niet: de goudmijn geeft zich immers niet zo snel gewonnen...

Dit spel werd geschonken door Amigo en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Meer foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.

Dit spel kan gekocht worden bij het spelmagazijn.


Aantal spelers : 1 - 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts