Schöne Schafe


Soms zijn er zo van die dagen dat het universum je lijkt tegen te werken; er loopt 's morgens iets mis en de rest van de dag blijft ook alles in het honderd lopen... Eerst trap je in hondenpoep, vervolgens blijkt de lift kapot en dan zet je jezelf perongeluk neer op een pas geverfde bank in het park...

In Schöne Schafe probeer je zoveel mogelijk van deze hindernissen te vermijden. Het spel start met het uitdelen van geluk (chips); deze voorraad hou je verborgen voor de andere spelers. Daarna wordt er een 'ongemak-kaart' van de trekstapel omgedraaid en mag de actieve speler beslissen of hij dit ongemak zal ondergaan (de kaart claimt en voor zich legt) of liever zou vermijden (chip inzetten). Als de kaart nog niet geclaimd is krijgen de volgende spelers dezelfde keuze. De speler die de uitdaging uiteindelijk durft aan te gaan krijgt alle chips die al voor deze kaart ingezet waren.


De ongeluksdag gaat door tot alle hindernissen van de 24 omgemak-kaarten doorworsteld zijn. Geclaimde kaarten leveren minpunten op, geluk-chips pluspunten. De speler met de minste minpunten (of -in een zeldzaam geval- de meeste pluspunten) heeft deze ongeluksdag het best doorstaan en wint het spel.

Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Meer foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.

Aantal spelers : 3 - 7
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts