Schwarz, Rot, Gelb, extreme

Maak plaats op de tafel (en misschien ook best in de naburige omgeving); Schwarz Rot Gelb Extreme is een supersnel zoek-en-grijp spel waarbij iedereen tegelijk op zoek gaat naar het 'passende' kaartje. Wie het snelst een rij van zeven 'juiste' kaartjes legt is de winnaar van de ronde.


Het spel bestaat uit 30 puntenkaarten, waarvan er zoveel getrokken worden als er spelers zijn. De punten worden open op tafel gelegd en zijn de inzet voor de intensieve spelfase die volgt. Hierbij worden alle symboolkaarten gedekt op tafel gelegd. Op deze kaarten staan figuren afgebeeld, in een verscheidenheid aan vormen, kleuren en aantallen. Iedere speler trekt hieruit een 'startkaart' en gaat dan op zoek naar een passend kaartje om de rij te vervolledigen. Hierbij moet elke mogelijke vorm van een patroon vermeden worden; een passend kaartje wijkt dus zowel qua vorm, kleur als aantal figuren van het vorige kaartje af.


Alle spelers proberen tegelijk en zo snel mogelijk een juist kaartje te vinden door de symboolkaartjes om te draaien en indien mogelijk aan hun rij aan te passen. Een hele opdracht, want het spel bevat 80 (!) symboolkaarten, die allemaal tegelijk op tafel belanden.

Degene die eerst zeven kaartjes in een rij kan leggen, roept stop. Hierna worden alle rijen gecheckt op mogelijke fouten; het foutieve kaartje én alle volgende vliegen er onherroepelijk uit en tellen niet meer mee. De speler met de langste rij krijgt de hoogste puntenkaart. Als alle puntenkaarten uitgedeeld zijn, start een nieuwe ronde. Wie na 5 rondes het meeste punten verzameld heeft, wint het spel.

Dit spel werd geschonken door Amigo en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Meer foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.

Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts