Treachery in a Pocket

Treachery in a Pocket is een kaartspel waarbij nobelen strijden om macht.  Er zijn verschillende groepen (huizen)  en elk huis strijdt om het meeste aanzien.  Een kaartspel met een kleine twist naar de realiteit.  Je probeert alles om je eigen groep in het voordeel te stellen en je zal het je niet nalaten om tegen de schenen te schoppen ten nadele van de andere groepen.  


Elk kaart bevat een edele met een rang. Een edele met een hogere rang heeft meer macht dan een edele met een lagere rang.  Elke speler krijgt een geheime opdracht, zijnde welk huis aan de macht moet komen en welk huis moet vallen. Als start worden de edelen in rijen gelegd, de hoogste rij heeft de meeste macht.

Er zijn in totaal vier adellijke huizen. Personages hebben drie verschillende statussen: gewond, niet gewond en gedood.  Elk personage heeft een kracht, deze kracht is onmiddellijk zichtbaar maar kan enkel gebruikt worden wanneer het personage niet gewond is. 

Elke speler scoort één punt voor elke rij onder elk personage dat bij zijn favoriete huis hoort en één punt voor elke rij boven elk personage dat bij het huis hoort dat ze probeerden te verlagen. Elke speler verliest een punt voor de gewonde en gedode karakters die op hun verborgen agenda's verschijnen. Het doel is om ze te verheffen of te schande te maken, niet om ze te doden!

Dit spel werd geschonken door Artipia Games en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.

Aantal spelers : 2 -4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts