Altiplano

Altiplano is gebaseerd op het 'bag-building' principe dat in Orléans werd geïntroduceerd. Laatstgenoemde is een van mijn persoonlijke favorieten van de laatste jaren. Toen dit spel werd aangekondigd, was ik dan ook enorm nieuwsgierig naar dit spel. Op Spiel 2017 was dit spel de eerste dag van de beurs al uitverkocht. Ook de speeltafels waar dit spel op lag, waren continue bezet.

De grote vraag is natuurlijk of dit spel genoeg verschilt van Orléans. Het belangrijkste mechanisme dat gebruikt wordt is immers het zelfde. Om kort te zijn, ja. In Altiplano is het je doel om een zo'n goed als mogelijke lopende productiemotor te creëren terwijl je in Orléans meer een wedstrijd aan het houden bent om dingen zo snel als mogelijk is voor elkaar te krijgen.

De aanvang van het spel is al anders. Iedere spelers krijgt een andere startplek en startfiches tot zijn beschikking. Hierdoor zal elke speler van het begin af aan een andere tactiek gebruiken dan zijn tegenstanders. Altiplano is zeker een welkome aanvulling op de collectie.


Dit spel is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 120 minuten

Altiplano is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is aangekocht door Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts