Gangs of Brittania

Gangs of Brittania, is heel recent uitgebracht via Kickstarter, en nu reeds speelbaar bij Het Geel Pionneke. Het spel speelt zich af in de Britse misdaadwijken. Je leidt één van de vijf meest beruchte historische bendes van Groot Brittannië , strijdend om dominantie over Londen, Birmingham, Manchester, Liverpool en Glasgow.

Jij en je medespelers wedijveren over de controle van de grote steden van Groot-Brittannië. Door je bende te verspreiden, uitbetalingen te verzamelen en geheime intelligentie te gebruiken, probeer je om je invloed te vergroten. In dit spel is er weinig geluk gemoeid, en moet je strategische keuzes maken : kies met wie je bezuinigt, want verraad kan achter de volgende kaart schuilgaan.

Eén ding is zeker onder de bendes van Britannia - vertrouwen wordt langzaam opgebouwd maar wordt ook snel verbroken ...
Onthoud altijd dat handelen en bedriegen verweven zijn met de structuur van het spel, dus speel je kaarten verstandig. Denk je dat je kunt zien wanneer je vriend liegt? Is die onschuldige glimlach gewoon een list om je stukje taart in de hoek te zetten? Er is maar één manier om erachter te komen.

Je wint het spel, als je het meeste grondgebied controleert en over het grootste aantal misdaadgeld beschikt.

Dit spel werd geschonken door Gangly Games en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers :3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45- 85 minuten

Reacties

Populaire posts