Shephy

In het Limburgse Neeroeteren zijn er twee schapen gedood door een wolf.  De wolf is terug, zo zegt het Nieuwsblad op zondag 11 maart. Enkele uren later stond echter in de krant dat er een wolf was aangereden door een auto en levenloos in een wei werd gevonden.

Gelukkig is het schaapspel Shepy zachtaardiger.  In Shephy is het aan jou om zoveel mogelijk schapen in je gebied te hebben.  Shepy is een solitaire kaartspel, met mooie en leuke illustraties.  Je begint met één schaap in je vakgebied en moet proberen om met de gepresenteerde evenement kaarten,  om duizend schapen in het veld te hebben voordat je driemaal door het kaartenspel gaat.
Het schapendek bestaat uit waarden 1, 3, 10, 30, 100, 300 en 1.000; aan het begin van het spel plaats je één 1 schapenkaart in je veld, je schudt vervolgens de 22 evenement kaarten en je neemt  vijf kaarten op hand. In een beurt, kies je een kaart, je voert het effect uit en je vult je hand opnieuw aan tot vijf kaarten. Gebeurtenis kaarten kunnen bestaande schapenkaarten dupliceren, nieuwe kaarten toevoegen, één waarde van schapen inruilen voor een andere, schapen verwijderen, enz. Speel door totdat je geen kaarten meer in  hand hebt en schuif dan de evenement kaarten in willekeurige volgorde.

Als je drie keer door het dek gaat zonder ten minste één kaart van 1.000 schapen in het veld te hebben of als je op enig moment in het spel geen schapen hebt in het veld, dan verlies je.
Kan je er geen genoeg van krijgen, dan is er goed nieuws, het spel bestaat ook voor Nintendo Switch.

Dit spel werd geschonken door Bouken en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts