Cthulhu Crusades


Dit snelle kaartspel heeft een goede balans tussen strategie en geluk. Het speelt zich af in de Donkere Middeleeuwen waarin de spelers gebukt gaan onder de heerschappij van het Necronomicon. Het is jouw doel om kasteelmuren te bestormen en zo jouw deel in het Necromicon te veroveren. De schilden geven aan hoe groot de verdedigingssterkte van het kasteel is. Om het succesvol te veroveren zul je met voldoende legerformaties die worden samengesteld uit soldaten, boogschutters en wapens het kasteel dienen te bestormen. 

Het spel heeft verschillende dekken met kaarten. Het dorps-dek biedt de basisbronnen. Zoals soldaten, boogschutters, goud, bouwers, dieven, cultisten, opofferingen, enzovoorts. Je begint met vijf kaarten en in iedere beurt voor je één actie uit. Aanvallen, verdedigen, bouwen, goden oproepen, offeren. Gebruik de kennis van je cultisten om de krachtige wezens die in het Cthulhu dek huizen op te roepen. Keuze genoeg dus. 

Middels het belegerings-dek kun je je leger sterker maken door de wapens die dit dek bevat. Om deze wapens te kunnen bouwen, dien je bouwers en goed te hebben. Als je speciale kaarten koopt, om het kasteel sneller aan te kunnen vallen en je vijanden te bedwingen met een Cthulhu offer. 

Lukt het jou om de Cthulhu wezens tevreden te houden zodat ze jou belonen met extra middelen en behaal je zo de overwinning?

Cthulhu Crusades is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke. 

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Speelduur: 30 minuten


Dit spel is geschonken door Invedars 

Reacties

Populaire posts