Floris

In Floris verzamelen spelers bloemenkaarten om zo boeketten te maken. Zij dienen elke kaart die ze op hand hebben te gebruiken om dat boeket voor punten aan te bieden.

Nadat de kaarten zijn geschud, leg je vijf kaarten in de vorm van een X. De overige kaarten vormen de trekstapel. Als een speler aan de beurt is, dan kan hij de middelste kaart van de X nemen. De twee buitenste kaarten in de X (mits ze aangrenzend zijn), of één of twee kaarten uit de open persoonlijke voorraad van een tegenstander nemen. Na dit gedaan te hebben, neemt de speler de kaart op hand, of plaats ze open in zijn eigen persoonlijke voorraad. Vervolgens mag de speler een willekeurig aantal kaarten uit zijn persoonlijke voorraad op hand nemen.

Als de speler nu een boeket kan maken van alle kaarten die hij op hand heeft, kunnen ze deze scoren als ze dat wensen. Een boeket dient minstens vijf bloemen te bevatten waarbij men in acht dient te nemen dat de bloemen allemaal dezelfde bloem tonen, of dat alle bloemen in gelijk aantal aanwezig zijn. (bv drie lelies en drie rozen), of drie soorten bloemen opéénlopend in aantal (bv, 1 lelie, 2 rozen en 3 madeliefjes). Als de speler een boeket van 9 of meer bloemen weet samen te stellen krijgt hij bovendien bonuspunten voor elke bloem in het boeket.

Als de trekstapel op is, scoren de spelers een laatste boeket en verliezen punten voor de bloemen die zijn nog op hand hebben. De speler met de hoogste score wint Floris.

Floris is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke. 

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is geschonken door Quango Verlag

Reacties

Populaire posts