Jump In

Het meest bijzondere aan dit snelle kaartspel is, dat het is gemaakt door leerlingen van een Lyceum uit het Luxemburgse Echternach. Op school hebben zij dit spel ontworpen en het is uitgebracht door Logis.Iedere speler krijgt bij aanvang van het spel vijf kaarten met daarop getallen afgebeeld. De actieve speler gooit vervolgens de dobbelsteen en probeert zo snel als hij kan een kaart met het juiste cijfer uit zijn hand te spelen. Lukt dit niet, of is een van de andere spelers sneller, dan neemt hij voor straf een extra kaart. Hij heeft daarna nog wel de mogelijkheid om twee kaarten van de afleg stapel te nemen, deze op te tellen, om zo toch tot het juiste cijfer te komen,

Er zitten twee speciale afbeeldingen op de dobbelsteen waarbij je of je handkaarten doorgeeft aan je buur of ervoor zorgt dat iedereen een strafkaart ontvangt.

Het spel is ook voor de jonge speler geschikt, aangezien de rekensommen niet moeilijker zijn dan twee getallen op te tellen met een maximale waarde van 10.Dit spel is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3-5
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is geschonken door Logis             

Reacties

Populaire posts