Majesty

In dit Majestueuze spel van Hans im Glück bouw je een eigen koninkrijk. Dat klinkt misschien wat afgezaagd, maar niets is minder waar. Het is een simpel vlotspelend familiespel.

Zorg er tijdens het spel voor dat je alle karakters in je dorp huisvest, want alleen op die manier kun je een hoger punten aantal behalen. Ik vermoed dat wanneer je misgrijpt bij een karakter, dat je direct een verloren race speelt, indien je tegenstanders er wel in slagen om iedereen op bezoek te laten komen.

Lukt het je daarbij ook nog eens om de meerderheid van de karakters te bezitten, dan kan de overwinning je zeker niet meer ontgaan. Maar pas op dat iedereen tijdig ontslagen is uit het ziekenhuis, want uiteraard levert iedere patiënt minpunten op.


Ik heb het spel zelf een aantal keren mogen spelen en het verveeld geen moment. Qua speelbaarheid scoort het een dikke voldoende. Zeker ook omdat je kunt kiezen uit de makkelijke A- kant of de wat moeilijkere B-zijde.

Het speelt niet alleen fijn, het ziet er ook nog eens fraai uit. Dat de diverse gebouwen doorlopen en zo een mooi dorp vormen geeft het artwork nog wat extra elan.

Enig minpuntje aan het spel dat ik heb kunnen ontdekken, is het gebrek aan een muntje van 5 geld. Dat klinkt misschien wat zeurderig, maar ik heb het zelf als een gemis ervaren. Dat is dan ook het enige minpuntje dat ik aan dit spel heb kunnen ontdekken.


Dit spel is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers :2-4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Hans im Glück

Reacties

Populaire posts