Würfelblitz

In één van de reviews die op het internet over dit spel te vinden zijn, wordt Steffen Benndorf neergezet als dobbelsteenkoning. Ikzelf denk eerder aan een grote dosis abstractie welke doorgaans in zijn spellen te vinden zijn, Je houdt ervan, of je laat het links liggen, is vaak mijn idee bij zijn spellen.
Op het oog, lijkt dat laatste niet op te gaan voor zijn nieuwste creatie, Würfelblitz.In dit eenvoudige dobbelspelletje is het zaak om zo snel mogelijk te kunnen hoofdrekenen. Nu weet ik natuurlijk niet hoe het met de hoofdreken- kunst van de Belgische schoolkinderen gesteld is, maar in Nederland lijkt men deze kunst niet meer te verstaan en komt er al snel een zak-Japanner, of tegenwoordig nog liever een smartphone aan te pas, om deze voor hen te laten rekenen.

Waar dit spel bedoeld is voor de doelgroep vanaf 8 jaar, lijkt de oudere generatie het met gemak te moeten winnen, daar zij nog wel geleerd hebben hoe te hoofdrekenen. Let hierbij ook nog even op de goede kleuren, zodat je het getal en het bijbehorend gekleurd rondje, tegen elkaar weg kunt strepen.

Wie als eerste het juiste getal roept en daarmee in totaal drie witte schijfjes weer te bemachtigen, mag deze omzetten in één zwart schijfje. Wie uiteindelijk als eerste drie zwarte schijfjes heeft, wint Würfelblitz.

Dit spel is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2-7
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Speelduur: 15 minuten x

Dit spel is geschonken door Steffen Spiele

Reacties

Populaire posts