Exit: Das Spiel (x3)

In 2006 werd de eerste Escape Room geopend. Langzaam werd deze vorm van entertainment steeds populairder. De laatste jaren schieten Escape Rooms als paddenstoelen uit de grond. En ik moet zeggen, het is een leuke ervaring om eens een keer te doen met het juiste gezelschap. Het was dan een kwestie van tijd totdat er een spel met dit thema op zou duiken. Dat gebeurde dan ook in het jaar 2016. Als eerste zag Escape Room het levenslicht. Al snel volgde Exit: Das Spiel van Inka en Marcus Brand. Dit spel wist de titel 'Kennersspiel des Jahres' in de wacht te slepen. Inmiddels zijn van dit beroemde duo maar liefst elf spellen in deze serie verschenen.


In Exit: Das Spiel, krijgen spelers een aantal aanwijzingen, een boekje, kaarten en een decodeer schijf die uit een aantal cirkels bestaat. Op de decodeerschijf staan symbolen, tekens of cijfers. Al naar gelang welke titel er gespeeld wordt. In het boekje staan aanwijzingen die je helpen om de puzzels op te lossen. Als je denkt de oplossing te hebben gevonden, draai je de decodeerschijf in de juiste positie. Het cijfer dat nu zichtbaar wordt, verwijst naar een kaart, waarmee, indien je de oplossing goed hebt, nieuwe puzzels beschikbaar worden. Er zijn verschillende moeilijkheidsniveau's variƫrend van 1 tot 5 punten. Vooralsnog zijn enkel de niveaus 3 & 4 op de markt. Met een beetje creativiteit en voorzichtigheid is het spel heel goed speelbaar zonder iets moeten te beschadigen, zodat het herspeelbaar is.


Uit deze serie, mogen we jullie drie spellen voorstellen. Namelijk Exit: Das Spiel -  Forbidden Castle, Exit: Das Spiel - Forgotten Island & Exit: Das Spiel - The Polar Station

Exit: Das Spiel - The Forbidden Castle. In deze variant van de Exit spellen moet je binnen 90 minuten zien te ontsnappen uit een geheimzinnig kasteel. Deze variant heeft 4 punten als moelijkheidsniveau.

Aantal spelers: 1-4 Leeftijd:Vanaf 12 jaar Speelduur: 90 minuten

Exit: Das Spiel - Forgotten Island. In deze variant met moeilijkheidsniveau van 3 punten, zijn de spelers aangespoeld op een vervloekt eiland. Uiteraard is het doel om hiervandaan weer te ontsnappen.

Aantal spelers: 1-4 Leeftijd:Vanaf 12 jaar Speelduur: 90 minutenExit: Das Spiel - The Polar Station. Ook deze variant kent een niveau van 3 punten. De spelers bevinden zich in een hermetisch afgesloten onderzoeksstation op de Noordpool. Lukt het ze om binnen anderhalf uur de uitgang te vinden?

Aantal spelers: 1-4 Leeftijd:Vanaf 12 jaar Speelduur: 90 minuten
De bovenstaande, en andere varianten van Exit: Das Spiel zijn met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke te koop bij Spelmagazijn.be

Deze spellen is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke

Deze spellen zijn geschonken door Kosmos


Reacties

Populaire posts