Death over the Kingdom


De aankoop van Death over the Kingdom ga je zeker niet betreuren, want eigenlijk koop je 2 spellen in één.  Je kan dit spel met 3 tot 7 spelers spelen, maar het kan ook als groepsspel functioneren voor 3 tot 16 spelers, al wordt er aangeraden de eerste keren vanaf 8 spelers te spelen.


Het aantal rondes te spelen is gelijk aan het aantal spelers, en elke ronde heeft 3 beurten waarbij de overwinningscondities kunnen verschillen. In de eerste beurt wint de hoogste kaart, in de 2de beurt wint de laagste kaart en in de laatste beurt wint de middelste kaart. Elke beurt kan door meer dan één speler gewonnen worden. Nadat de 3 beurten voorbij zijn, zal de startspeler de dealer worden, waardoor iedereen in een spel wel eens dealer zal zijn.


Tijdens elke beurt kiezen de spelers in het geheim een kaart vanop hand en plaatsen deze gedekt in hun speelveld. Ze moeten kiezen tussen : de kaart wisselen met de linkerspeler, passen oftewel de kaart bijhouden, de eigenschap van de kaart gebruiken indien mogelijk of de kaart wisselen met een handkaart. Daarna worden de kaarten van alle spelers open gespeeld en de eigenschappen geactiveerd. De winnaars scoren telkens 1 punt. Na 3 beurten zal de stapel kaarten opnieuw geschud worden, en zal een nieuwe ronde beginnen.
Dit spel werd geschonken door Gen-X games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.
 
Aantal spelers : 3 -16
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts