Kimono

De dieren zijn ontsnapt uit de zoo, en het is aan jullie om iedereen terug in zijn verblijf te krijgen. Maar er kan vanalles gebeuren terwijl je op die beesten aan het jagen bent.


Kimono is ook wel gekend onder de naam Zooscape of Curio Collectors. Jij probeert de dieren te vangen die de meesten punten waard zijn, maar al deze dieren hebben genoeg plaats nodig in hun kooi. Steek je te veel dieren in een te kleine kooi, zijn ze bijna geen punten waard.


Elke ronde worden er 12 kaarten op een rij gelegd met daarop dieren en de waarde in punten. De startspeler splitst de lijn in 2. Elke speler kiest in het geheim of hij een dier van de linker of rechter kant van de lijn wilt. Als slechts 1 speler voor 1 bepaalde kant kiest, krijgt hij alle kaarten. Indien dat niet het geval is, moet dit stuk opnieuw gesplitst worden en wordt er weer in het geheim gekozen.
Dit gaat zo door tot iedereen kaarten heeft. Het spel bestaat uit 3 rondes en dan worden de punten geteld. Heb je van een bepaalde soort teveel dieren verzameld, krijg je maar 1 punt per kaart in plaats van de waarde die erop staat.

Er zitten ook speciale kaarten in het spel die je toelaten om kaarten uit je verzameling te verwijderen. De speler met de meeste punten na 3 rondes is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Zoch verlag en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-6
Speelduur : 15 - 30 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts