Schüttel's

Schüttel's (wat schudden betekent) is de laatste van de reeks van 7 nieuwe Zoch Spiele spellen die we jullie deze maand voorstellen. Dit spel speelt zich af in Wonder Valley, en het is hier nog nooit zo druk geweest als nu.


Het speelbord bestaat uit een dorp met 13 genummerde gebouwen, van 1 tot 15. Het eerste gebouw is de Pillory en deze heeft de nummer 1,3 en 15. Dat zijn de nummers die je zal moeten vermijden. Je zal trachten om de Gnome Catcher te bemachtigen om geld te verkrijgen waarmee je zaken op de markt kan kopen. De verschillende huizen op het speelbord zijn opgedeeld in 3 types : slechte gebouwen, werkhuizen en goede gebouwen. Het 14e gebouw is de marktplaats.


Het doel van het spel is om met het meeste geld te eindigen. In eerste instantie is dit een spel voor de kleinere spelers, maar wees er maar zeker van dat volwassen hier ook plezier aan gaan beleven. 
Het principe van dit spel komt erop neer dat je met een beker vol met kabouters gaat gooien, met een vloeiende beweging naar de Gnome catcher - een soort van hangmat - en er moet minstens 1 kabouter uit de beker komen. Het aantal kabouters die in de hangmat terecht komen zal bepalen naar welk huis je gaat.

Dit spel werd geschonken door Zoch verlag en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten 

Reacties

Populaire posts