Bandido

Een bewoner van een licht beveiligde gevangenis probeert te ontsnappen via tunnels die vanuit zijn cel vertrekken. Zijn jullie in staat om samen te werken om hem terug te vangen ? Bandido is zoals je al kon vermoeden een coöperatief spel dat geschikt is voor de ganse familie.


Om een spel te starten plaats je de startkaart, dat is diegene met Bandido in de gevangenis, in het midden van de tafel. Na het schudden van de kaarten geef je elke speler 3 kaarten. Tijdens een speelbeurt plaats je een kaart zodanig dat tenminste 1 tunnel verbonden is met een bestaande tunnel, en dan trek je terug kaarten tot je er terug 3 hebt. De belangrijkste regel is dat je geen tunnels met muren mag blokkeren door jou kaart te leggen.


Wat jullie trachten te bereiken is om elke tunnel af te sluiten om zo de ontsnapping van Bandido te voorkomen. De kaarten met de zaklampen zijn de kaarten die de meeste tunnels afsluiten, maar er zijn andere kaarten die je kan gebruiken om een loop te maken en zo meerdere tunnels te verbinden.
De spelers winnen samen als ze alle tunnels geblokkeerd hebben, of verliezen als er toch nog een open tunnel is nadat de stapel kaarten op is.

Dit spel werd geschonken door Helvetiq en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 10 - 15 minuten

Reacties

Populaire posts