Feudalia


De lagere school leerde ons over het feodale systeem; de middeleeuwse constructie waarbij de koning landheren aanstelde, die stukken land ‘uitleenden’ aan boeren (vazallen) in ruil voor (een deel van) hun oogst. In Feudalia nemen de spelers de rol van ‘landheer’ op zich. Huur werkmannen om het land te bewerken en ambachtslui om te helpen bij de oprichting van de kathedraal.


Punten kunnen gescoord worden door het ontwikkelen van het land, of door het helpen bij de bouw van de kathedraal. Een beurt bestaat uit het uitspelen van de beschikbare vazallen, om geld en grondstoffen te verzamelen. Die kunnen op hun beurt aanbesteed in het verdere verloop van het spel, om bijvoorbeeld nieuwe werkmannen te huren. Grondstoffen kunnen gestockeerd worden, maar let op voor de koning, die een deel van de buit opeist en een belastingontvanger erop uitstuurt om grondstoffen op te eisen.

Gebruik je voorraad dus verstandig, en investeer voor je grondstoffen afgepakt worden, je land  je concurrenten je land aanvallen. De speler die als eerste tien punten scoort is de beste landheer en wint het spel.

Dit spel werd geschonken door ABBA games en kan vanaf augustus gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts